Onze vakgroep

Stuk voor stuk zelfstandige professionele dagvoorzitters zich samen blijven ontwikkelen. Door intervisie, training en feedback.

Wat is onze doelstelling?

Elkaar helpen beter te worden

Inspiratie, ontwikkeling, collegialiteit, feedback en plezier.

De vakgroep Goede Dagvoorzitters (GDV) is in 2008 opgericht om elkaar als dagvoorzitter/ facilitator/ moderator te inspireren en adviseren. Daarnaast wil GDV het vak in het licht zetten èn professionaliseren.

Daarom doen onze kleurrijke vakgroepleden maandelijks actief mee aan bijeenkomsten waarin vaardigheden worden versterkt en kennis vergroot. Die besloten sessies organiseren we om beurten op wisselende locaties in Nederland. Denk hierbij aan een workshop presenteren op camera of een lezing Socratische gespreksvoering. Daarbij geven leden elkaar positieve feedback, wat helpend is in ons vak waarbij je vaak solistisch optreedt.

Daarnaast kun je optioneel deelnemen aan extra bijeenkomsten zoals onze boekenclub (non fictie) of Engelse les. En last but not least: we hebben veel lol met elkaar!

Soms werken we samen of verwijzen we naar elkaar door, de GDV is echter géén boekingsbureau.

Lid worden?

Wil je je aansluiten bij onze vakgroep?

Ben je een professionele dagvoorzitter die kennis wil halen én brengen? Kom erbij!

Meer over het lidmaatschap
Waarom een dagvoorzitter?

Impact, dat gaat niet vanzelf

Dit doen goede dagvoorzitters.

Wij zorgen dat de aandacht van uw bijeenkomst ligt waar die hoort: bij de sprekers, het gesprek, de interactie.

Wij helpen bij ontwerp, invulling en uitvoering van het programma. Zodat uw bijeenkomst tot leven komt en uw klanten, relaties, medewerkers een goede tijd hebben. Dat vereist aandacht, ervaring en expertise. Daar staan goede dagvoorzitters voor.

Wij hebben allemaal onze eigen specialiteit maar wat ons collectief bindt is onze wil om ons vak te verbeteren en beter te worden in ons vak. Wij staan elkaar bij met raad en daad. Wij kijken bij elkaar in de keuken. We hebben meerdere intervisiesessies per jaar waarbij wij elkaar de maat nemen. Dat is altijd leerzaam en soms confronterend, maar we worden er beter van.

Daarom zijn wij goede dagvoorzitters. Dat vinden wij overigens niet alleen, maar ook onze opdrachtgevers. <>

Ons vak